Üdvözöljük

Tápiószele és Térsége Közhasznú Mentésügyi Alapítvány Menüjében

 

 Adószám: 18271584-1-13

Számlaszámunk: OTP Bank: 11742063-20014775

 

Alapítvány Elnöke: Tószegi István

Alapítvány Alapítója: Ocskó Károly

Kuratóriumi Tag: Polonyi Katalin

Kuratóriumi Tag: Tóth Julianna

Kuratóriumi Tag: Győrffi István

 

Alapítvány Elérhetősége: 2766. Tápiószele Jókai Út 1/b   T: 06-(53)/380-360.

 

   A Tápiószele és Térsége Közhasznú Mentésügyi Alapítványt 2011-ben hoztuk létre a Mentőállomás dolgozóival karöltve. Az alapítvány célja a hiányos és elavult eszköz park, mentéstechnikai eszközök fejlesztése, mellyel nagyobb mértékben tudjunk segíteni a mentésre rászorulókon. Reménykedünk hogy, az  Alapítvány működése során  a Tápiószelei Mentőautókon a elavult és hiányzó eszközök beszerzésre kerülnek majd Pl. kis oxigén palack,  fájdalomcsillapító gáz, csecsemő ballon és  gyermek ballon, vákuum matrac és speciális végtagrögzítő eszközök, égési kötszerek, motoros váladékszívó .

 

Épp három éve kezdte meg működését a Tápiószelei mentőállomás. Emlékszem arra a november elejére, amikor először jöttünk be, úgymond berendezkedni. Mindenki csillogó szemmel állt, hiszen mindenki a környék valamelyik lerobbant mentőállomásáról érkezett. És láss csodát, egy vadonatúj, gyönyörű mentőállomáson találtuk magunkat, hála a környék polgármesteri hivatalainak. Már akkor megfogalmazódott sokunkban, hogy valamiféleképen, amennyire lehet saját kezünkbe kell vegyük a sorsunkat. Azért, hogy amennyire tőlünk telik az állomás állagát a lehető leghosszabb ideig megőrizzük, s ha lehet fejlesszük, másrészt az autók felszereltségét, ne csak a cégre bízzuk, hanem mi magunk is tegyünk érte. És már itt felvetődött egy alapítvány terve. Hála az itt dolgozó 14 ember munkájának, mára ez már nem csak terv szintjén létezik. Örömmel értesítek mindenkit, hogy megkezdte működését a „Tápiószele és Térsége Közhasznú Mentésügyi Alapítvány” . Sajnos még egy-két évig az alapítvány nem fogadhatja az adók egy százalékát, de adományokat igen.  Az alapítvány működése nyilvános. A kuratórium üléseinek jegyzőkönyve megtalálható, a Tápiószelei Mentők  honlapján, aminek a címe: http://tapioszelementok.mindenkilapja.hu.  Az első kuratóriumi ülést is megtartottuk, melyen összegeztük  a feladatokat, illetve megbeszéltük a legfontosabb dolgot, amit vásárolni szeretnénk. Teljes egyetértésben döntöttünk egy „Ambu man” típusú újraélesztést oktató fantom beszerzéséről. Nem titkolt célunk, hogy  a környék iskoláit szeretnénk megkeresni és oktatni a felnövő nemzedéket az elsősegélynyújtásra. Erre azért van szükség, mert személyes tapasztalatunk az, hogy nagyon sok esetben a segítségnyújtás az kimerül a mentő hívásában. Ez pedig egy hirtelen bekövetkező keringésmegállás esetében nagyon kevés.

Nagyon sok minden kellene ahhoz, hogy a legfelszereltebben segítsünk a hozzánk fordulókon, de igyekszünk valami fontossági sorrendet felállítani, tekintettel lehetőségeinkre.

Amennyiben önnek lehetősége van támogatni Alapítványunkat, s ezzel egy jobb felszereltebb mentőellátást, hálásan vesszük megkeresését. Ha bármilyen kérdése lenne az Alapítvány működésével kapcsolatban, várjuk jelentkezését. Kérésére csekket illetve adóigazolást küldünk.

 

Alapítványunk egyelőre csak adományokból gazdálkodik. 

 

 

A Tápiószele És Térsége Közhasznú Mentésügyi Alapitvány Alapitó Okirata a képre katintva olvasható:

 

 

 

Jegyzőkönyvek: 

          1:   Alakuló ülés 2011.10. kat ide

              2:    Közhasznusági jelentés 2011.ide

              3:    Mérleg 2011 ide

              4:    Rovatszám kivonat ide

              5:    Eredménylevezetés ide

              6:    2012 Évibeszámoló .pdf

              7:    2012 Közhasznusági jelentés .pdf

              8:    2012 Éves  beszámoló.pdf

              9:    2012 Kiegészítő melléklet .pdf

 

 

Naptár